مراسم بزرگداشت ششمین سالگرد ارتحال آیتالله العظمی شیخ اسماعیل صالحی مازندرانی در مسجد اعظم قم . چهارشنبه 25 / 7 / 1386 بعد از نماز مغرب و عشا |
آیت الله صالحی مازندرانی (ره ) از فقیهان و عالمان بنام جهان تشیع و از اساتید معروف حوزه علمیه قم بود .
وی که اخلاق اسلامی را با دانش و علم الهی عجین و اسوه و الگویی برای روحانیان و دانش پژوهان حوزه علمیه قم شده بود ، تعریف علمی و عملی برجسته تری از اسلام ناب محمدی و تشیع هدایتگر علوی ارائه کرده بود . به حق ، او استادی توانا و معلمی دلسوز برای تمامی رهپویان حق و حقیقت بود .
حقیر دروس سطح عالی خویش را مدیون ایشان می باشم و آن بزرگ مرد ستودنی بیش از دوازده سال مقام استادی و آموزندگی مرا بر عهده داشت . البته من در بین شاگردان مبرز و بنام وی از همه کمتر و کوچکترم و شاگردی من برای وی هیچ ارزش و اعتباری نیست بلکه استادی وی برای من افتخار و مباهات است . من کتاب " نهایة الحکمه علامه طباطبایی " در فلسفه ، " کفایة الاصول آخوند خراسانی " در اصول فقه و یک دوره دروس خارج اصول را از محضرش استفاده کردم و در کنار دروس علمی ، از دروس اخلاق و تهذیب نفس وی نیز استفاده های فراوانی بردم . استاد عزیز و نازنین ما نسبت به همه شاگردان و علاقمندانش اخلاص و محبت داشت و من نیز از محبت ها و الطاف معظم له برخوردار بودم و هراز گاهی دعوت و خواهشم را می پذیرفت و قدم رنجه کرده و خانه ما را از وجودش نور باران می کرد . چنان با ما صمیمی و خودمانی بود که به امثال این حقیر بی مقدار جرئت و جسارت می داد که بی پرده همه چیز را با وی در میان گذاشته وبه بحث و بررسی پردازیم و از نظرات و اندیشه های پاک وی بهره ای بریم .
در این جا زندگی نامه و برخی از اطلاعات مربوط به سالگرد در گذشتش را به استحضار می رسانم :
آیتالله شیخ اسماعیل صالحی مازندرانی در سال 1312(ش) در یکی از روستاهای توابع شهرستان سوادکوه در استان مازندران دیده به جهان گشود .
وی مقدمات حوزوی را در بابل، تهران و قم آموخت و از سال 1333 (ش) دروس خارج را از محضر استادان مشهد مقدس فرا گرفت.
آیتالله شیخ اسماعیل صالحی مازندرانی همچنین از محضر درس حضرات آیات سیدحسین بروجردی، سیدمحمد محقق داماد، سید محمدرضا گلپایگانی، میرزا هاشم آملی، علامه طباطبایی و امام خمینی (ره) استفادههای شایانی برد.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از خدمت به نظام باز نایستاد و عهدهدار دو دوره نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از استان مازندران بود.
همچنین از ایشان آثار ارزشمندی بر جای مانده که مفتاح البصیره در فقه در 3 جلد، استفتائات در 2 جلد، احکام جوانان و بانوان، ولایت فقیه و دوره کامل اصول فقه از آن جمله هستند.
ایشان در بامداد روز 9 شهریور 1380 برابر با جمادی الثانی 1422 در زادگاهش بدرود حیات گفت و پس از تشییعی کم سابقه در ساری و سپس در قم، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.
به گزارش روز یکشنبه گروه علمی فرهنگی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" در این مراسم که شامگاه دیروز برگزار شد، استاندار مازندران، نماینده ولی فقیه، مردم و مسئولان دستگاههای اجرایی، فرماندار، علما و روحانیون شهرهای قائمشهر، کیاکلا و سوادکوه حضور داشتند.
فرزند آیتالله صالحی مازندرانی در این مراسم با اشاره به مقام علمی ارزشمند پدرشان گفت: ایشان با وجود دارا بودن مراتب علمی، در برابر مردم خاضع و فروتن بودند.
محسن صالحی مازندرانی افزود: یکی از ویژگیهای بارز شخصیتی آیتالله صالحی مازندرانی توجه و حفظ حرمت تمام اقشار و گروههای مردم بود.
وی اضافه کرد: حضور مردم و مسئولان از همه اقشار و گروهها در این مراسم نشان از مردمی بودن ایشان دارد.
صالحی مازندرانی در این مراسم گفت: مراتب اخلاقی آیتالله صالحی مازندرانی از مراتب علمی ایشان بیشتر بود.